Hozzávalók: 3 db banán, vaníliás pudingpor, 1 ek. porcukor, 1 tábla tejcsoki/étcsoki, 3 dl tej
Vaníliás tésztához: 2 tojás, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. liszt, fél cs. sütőpor
Kakaós tésztához: 2 tojás, 2 ek. liszt, 1,5 ek. kristálycukor, 1 ek. holland kakaópor, fél cs. sütőpor
1. Melegítsd elő a sütőt közepes hőfokra, majd készítsd el először a vaníliás tésztát.
2. Ehhez válaszd szét a tojásokat, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a lisztet és a sütőport, végül óvatosan forgasd bele a habot. Sütőpapírral kibélelt (16 cm-es) sütőformában kb 8-10 perc alatt készre sül.
3. Amíg sül az 1. lap, készítsd el a csokisat. Ehhez az előzőhöz hasonlóan válaszd szét a tojásokat, a fehérjéből verj kemény habot, a sárgáját keverd ki a cukorral, majd add hozzá a kakaóport, a lisztet és a sütőport, majd keverd hozzá a habot. Miután a vaníliás tészta kisült, mehet a formába a kakaós tészta és süsd ki ezt is.
4. 3 dl tejben főzd meg a vaníliás pudingot (ne az előírt 5 dl-ben, így keményebb lesz).
5. Ha mindkét lap megsült, akkor az egyikre kend rá a pudingot, majd tegyél rá felkarikázott banánt, majd tedd rá a másik tortalapot is.
6. Vízfürdő felett olvaszd fel a csokit, vékonyan kend meg vele a felső lap tetejét, majd tegyél erre is felkarikázott banánt végül öntsd le vastagon a csokival.
Jó sütést és jó étvágyat! :)